ozadje
stacks_image_81495350-B1D4-4FB6-99A5-5696D08F6F7A

Osnovni paket izdelave spletne strani zajema

Uvodno stran, predstavitev podjetja, kontaktno stran s podatki o podjetju, zemljevid lokacije podjetja, galerijo referenčnih projektov.

Oglejte si galerijo vzorčnih strani in se prepričajte o odličnih cenah.
stacks_image_D565F166-4B72-476E-8B39-88F1A78D68BC

Ker ne ponujam gostovanja in registracije domene vam lahko priporočim odličnega gostitelja in registrarja domen, to je podjetje Webicom ki ima strežnike postavljene v Sloveniji in po moji oceni nudi najboljše razmerje med ceno in kvaliteto ponudbe.

stacks_image_362B659C-FD7B-44BD-A36C-23D48820E4B6

Vse strani so narejene s sodobnim programom ki generira kodo optimizirano po najnovejših standardih, kar pomeni, da so strani berljive v vseh brskalnikih. Zaradi tega se strani po določenem času uvrščajo dokaj visoko v rezultatih iskanja brez potrebe po umazanih trikih ali naknadnem plačevanju rangiranja.

stacks_image_29C3C9F2-4A93-4BD7-9388-077CC64E6AB2
Priporočam vam, da si vzamete nekaj časa in si skicirate približno idejo o vaši strani. Vprašajte se kaj želite obiskovalcu sporočiti in kaj mu hočete pokazati. To naj bo predloga za vaša besedila in izbor fotografij. Vsakega zanima zgodovina in reference podjetja. Naj vam ne bo nerodno napisati nekaj o sebi, o podjetju in navesti reference ter dodati še kakšno povezavo na podjetja s katerimi poslujete. Vsi vemo, dober glas se širi v deveto vas. Če pa na vaši strani navedete reference in tudi povezave na podjetja s katerimi sodelujete pa se bo glas počasi a vztrajno razširil tudi po spletu. In ta sega dalje kot deveta vas.

Poslana besedila naj bodo brez pretiranega oblikovanja, če je možno v .txt ali .doc datoteki. Pri fotografijah pa velja, večje kot so, bolje je. Za primerno velikost in optimizacijo za splet pa bom poskrbel jaz.

Zaželjen je tudi logotip, podatki o barvah ki se uporabljajo v grafičnih elementih vašega podjetja in morebiten vzorec tiskanega letaka ali prospekta. Lahko tudi v elektronski obliki ali po pošti.

Marsikdo me je že vprašal, če se moramo dobiti v živo. Ne, ni potrebe. Če vas pesti pomanjkanje časa ali pa ste preveč oddaljeni lahko komuniciramo tudi preko elektronske pošte ali telefona. Bom poskrbel, da vam postavim pravilna in jasna vprašanja. Seveda pa bo v vsakem primeru komunikacija zahtevala nekaj (a ne preveč) vašega časa.

stacks_image_B2AC10D0-7C6F-4182-B2E7-E8F400C643CF
Kaj je gostovanje
Za vsako stran na internetu potrebujete na nekem računalniku (strežniku) dodeljen del prostora, recimo en zvezek, v katerem so shranjeni podatki. Te podatke nato ostali obiskovalci od tam dobijo. Vsako gostovanje ima določeno omejitev prostora (ali recimo količino listov) za podatke. Za to storitev se zaračunava mesečno ali letno najemnino.

Kaj je domena
Domena pa je enostaven, smiseln naslov. Vaš najet prostor na strežniku ima točno določeno cifro (IP naslov) ki je grd ko hudič. Recimo da je 64.234.128.212 . To je podobno kot cifra v arhivu ali knjižnici. Slovenski upravitelj domen je ARNES ki se pa ne ukvarja z registracijo za posameznike ampak samo za šole in ostale državne ustanove. Ostalo prepušča registrarjem. V bistvu se pri ARNES-u s pomočjo določenih postopkov poveže smiselno ime (vaša izbrana domena) z IP naslovom podobno kot knjiga ali zvezek v knjižnici (knjižnica številka je povezana z naslovom knjige). Tako je omogočeno, da si lažje zapomnite ime in je uporaba interneta uporabniku mnogo prijaznejša.